Vergelijk gratis 6 dakkapel offertes
dakkapel offerte   

Dakkapel overzicht

Een dakkapel is een uitbouw en wordt geplaatst op het schuine dak, bestaande uit een raamkozijn en een dak.

Waarom een dakkapel?

Een dakkapel wordt geplaatst om meer ruimte te creëren in een kamer en meer licht binnen te krijgen van buiten. Zo kan bijvoorbeeld een kleine en donkere ruimte veranderen in een grotere en lichtere kamer, dat comfortabel genoeg is om in te leven en te werken.

Een dakkapel vergroot de beloopbare ruimte met als gevolg dat de verkoopwaarde van uw huis stijgt. Uw huis kan bovendien door het plaatsen van een dakkapel positief opvallen voor potentiële huizenkopers.

Dakkapel vergunning

Bij het plaatsen van een dakkapel is er vaak een omgevingsvergunning nodig. Bij het aanvragen van een dakkapel vergunning dient u uw bouwplannen in te dienen evenals andere gegevens met betrekking tot uw dakkapel. Als u uw dakkapel wilt plaatsen, kunt u dit traject ook uitbesteden aan een dakkapel specialist.

Dakkapel kiezen

U kunt kiezen uit twee verschillende dakkapellen. Een prefab dakkapel die kant en klaar op uw dak wordt geplaatst en gemonteerd. Of u kunt kiezen uit een traditionele dakkapel die op maat gemaakt wordt en ter plekke op uw dak wordt gebouwd.

Figuur van uw dakkapel

Er zijn een aantal dakkapel modellen waaruit u een keuze kunt maken. Een dakkapel met plat dak, een dakkapel met schuin dak of een nokdakkapel met een verhoogde- of verlegde nok.

Kunststof of houten dakkapel

De aanschafprijs van een kunststof dakkapel is in vergelijking met een houten dakkapel hoger, maar op lange termijn wel voordeliger door besparing aan stookkosten en weinig tot geen onderhoud.

Dakkapel laten plaatsen

Dakkapel specialisten hanteren verschillende dakkapel prijzen. De prijzen van dakkapel aanbieders kunnen soms wel 20 tot 30 procent verschillen.

U kunt vrijblijvend een dakkapel offerte aanvragen bij meerdere dakkapel specialisten in uw regio en vergelijken op prijs én kwaliteit.