Vergelijk gratis 6 dakkapel offertes
dakkapel offerte   

Dakkapel met schuin dak (sleepdakkapel)

Een dakkapel met een schuin dak is een schuin aflopend pannendak. Men spreekt ook wel van een sleepdakkapel of een pannendak dakkapel. Een dakkapel met een schuin dak levert evenveel ruimtewinst op als een dakkapel met een plat dak.

Klassieke uitstraling

Het dak van een dakkapel wordt bedekt met dezelfde dakpannen als van uw huis. Dit zorgt voor een gevoel van eenheid met de rest van de woning.

Onderhoudsvrij

Doordat het dak van een dakkapel schuin afloopt, stroomt het regenwater gemakkelijk weg. Hierdoor hoeft u niet de bladeren en takjes van het dak te halen en raakt de afvoer minder snel verstopt. De dakkapel met een schuin dak heeft hierdoor een lange levensduur en kent weinig tot geen onderhoud.

Vergunning

Als u een dakkapel met een schuin dak wilt plaatsen, is het vereist om een dakkapel vergunning aan te vragen. Alleen een dakkapel met een plat dak kan zonder vergunning worden geplaatst.

Regelgeving

Als u een dak heeft met een hellingshoek van minder dan 35 graden, dan is het niet toegestaan om een dakkapel met een schuin dak te plaatsen. De minimale toegestaande hellingshoek kan echter per gemeenten verschillen. Dit is omdat anders de kans bestaat dat het regenwater op het dak blijft liggen en er lekkage kan onstaan.

Gemeenten prefereren uniformiteit in een woonwijk. Heeft u in uw woonwijk daarom veel woningen met een dakkapel met een plat dak, dan is er minder kans dat uw aanvraag wordt goedgekeurd.

Hogere prijsklasse

Een dakkapel met een schuin dak is prijziger dan een dakkapel met een plat dak. Het minimale prijsverschil is vaak meer dan 500 euro.

Vergelijk dakkapel offertes

U kunt gebruik maken van de dakkapel offerte vergelijker om dakkapel specialisten in uw regio met elkaar te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit.