Vergelijk gratis 6 dakkapel offertes
dakkapel offerte   

Prefab dakkapel

De prefab dakkapel is de meest voorkomende dakkapel in Nederland. Prefab staat voor pre fabricated, dit houdt in dat de dakkapel al in de fabriek wordt gemaakt. Dit in tegenstelling tot een traditionele dakkapel. Een prefab dakkapel is meestal gemaakt van kunststof en kent daarom veel voordelen.

De productie van een prefab dakkapel kan, afhankelijk van de leverancier en gekozen dakkapel, van enkele werkdagen tot weken in beslag nemen. Als u kiest voor een dakkapel met nokverhoging neemt dit meer tijd in beslag dan een dakkapel met een plat dak.

Een prefab dakkapel is een kant en klare dakkapel, dat met een hijskraan op het dak wordt geplaatst en gemonteerd. Het dakvlak van uw dak kan enkele uren open staan, voordat de dakkapel op uw dak is geplaatst. Een prefab dakkapel kan binnen 1 werkdag op uw dak worden geïnstalleerd.

Belangrijkste voordelen

Een prefab dakkapel isoleert goed. Bij een prefab dakkapel bespaart u jaarlijks 100 euro aan stookkosten ten opzichte van een traditionele dakkapel. Daarnaast is een prefab dakkapel standaard onderhoudsvrij.

Op de lange termijn is een prefab dakkapel voordeliger dan een traditionele dakkapel. Bovendien kunt u uw prefab dakkapel vooraf bekijken via internet of in de showroom.

Nadelen van een prefab

Bij een prefab dakkapel bent u altijd beperkt in de gebruikte materialen en vormgeving. Een prefab dakkapel is namelijk geen dakkapel op maat. Als u erg specifieke wensen heeft, kunt u het beste geen prefab dakkapel nemen.

De prijs van een prefab dakkapel is ook hoger in aanschafwaarde. Een prefab dakkapel kan bovendien niet worden geplaatst bij een dak met een hellingshoek van 25 graden of minder.

Vergelijk de kosten van een prefab dakkapel

De prijzen van een prefab dakkapel lopen erg uiteen. Prefab dakkapellen zijn namelijk beschikbaar in allerlei soorten, kleuren en maten.

U kunt gebruik maken van de dakkapel offerte vergelijker om dakkapel specialisten in uw regio met elkaar te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit.